Nieuws

Glasnorm werd verstrengd op 1 januari 2023
02/02/2023
Sinds 1 januari dit jaar geldt er een verdere verstrenging van de dubbelglasnorm. Het ontbreken van dubbele beglazing kan aanleiding geven tot ongeschiktverklaring als de woning meer dan één raam zonder dubbele beglazing heeft. Lees hier war je als eigenaar aan toe bent.

Dubbelglasnorm

Sinds 1 januari dit jaar geldt er een verdere verstrenging van de dubbelglasnorm. Sinds 1 januari 2021 maakten de strafpunten plaats voor de drie categorieën van gebreken in het conformiteitsonderzoek. Een inbreuk op de dubbelglasnorm werd tot 31 december 2022 nog beschouwd als een gebrek van categorie I in het technisch verslag woningkwaliteit.

Voortaan geldt een inbreuk op de dubbelglasnorm als een gebrek van categorie II. Het ontbreken van dubbele beglazing kan aanleiding geven tot ongeschiktverklaring als de woning meer dan één raam zonder dubbele beglazing heeft.

Controle

Weet dat de woningcontroleur voor de beoordeling van de vereiste van dubbele beglazing rekening houdt met de energiescore van de woning, zoals vermeld op het EPC.

Het ontbreken van dubbele beglazing wordt niet aangekruist in het verslag als de energiescore van de woning lager ligt dan de door de Vlaamse regering vastgestelde grenswaarde. Deze grenswaarden vind je terug onder voorgaande link.

Graag een overzicht van alle relevante wijzigingen op vlak van wonen en energie? Dat vind je hier terug.

Born: BIV

Ander nieuws

Meer details bekend over aanvraag gaspremie in mede-eigendommen

Meer details bekend over aanvraag gaspremie in mede-eigendommen

Vanaf 23 januari zal de aanvraagmodule om de gaspremie te bekomen online worden geplaatst op de website van de FOD Economie. Als syndicus zal je er in één keer de vereiste informatie voor het hele gebouw kunnen verstrekken. Pas wanneer dat gebeurd is, zullen mede-eigenaars en huurders via dezelfde weg hun privéaanvraag kunnen indienen voor tegemoetkomingen voor november en december 2022. Lees er hierover meer.

read more
Uitbreiding inzake energiedelen in appartementsgebouwen op komst

Uitbreiding inzake energiedelen in appartementsgebouwen op komst

In appartementen was het voor eigenaars tot nu toe niet voordelig om collectief zonnepanelen te leggen. Die energie kon enkel voor gemeenschappelijke delen gebruikt worden, zoals voor de lift of gemeenschappelijke verlichting. Via een nieuw decreet zou het overschot wel gedeeld kunnen worden met huurders of eigenaars voor hun persoonlijk gebruik. Lees er hierover meer.

read more

Zorgeloos vastgoed verhuren en beheren, daarvoor ben je bij vastgoed-diensten.be op het juiste adres. Via de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB), het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars (B.I.V.) en Unizo volgen wij permanente bijscholing.

Contact

VASDI BV

Pironlaan 8
3550 Heusden-Zolder
België

+32 (0) 11 182 554
info@vastgoed-diensten.be

BE0673.706.669

Links

Diensten

Nieuws

Contact

Share This