Nieuws

Basispakket energie goedgekeurd door federaal parlement
10/11/2022
Afgelopen donderdag werd het zogenaamde ‘basispakket energie’ aangenomen op de plenaire vergadering in het federaal parlement. Dit wetsontwerp omvat tijdelijke ondersteuningsmaatregelen in de strijd tegen de energiecrisis. Hier lees je concreet wat de maatregel inhoudt en wat dat voor jou kan betekenen.

Basispakket energie

Afgelopen donderdag werd het zogenaamde ‘basispakket energie’ aangenomen op de plenaire vergadering in het federaal parlement. Dit wetsontwerp omvat tijdelijke ondersteuningsmaatregelen in de strijd tegen de energiecrisis. Zo raakte eerder al bekend dat zowel in november als december elk huishouden met een gasaansluiting 135 euro tegemoetkoming per maand krijgt.

Als rechthebbende wordt elke huishoudelijke afnemer gezien die op 30 september 2022 een leveringsovereenkomst voor gas heeft met: ofwel een vaste prijs, die afgesloten of hernieuwd werd na 30 september 2021, ofwel een variabele prijs. Voor elektriciteit is er in diezelfde periode een toelage van 61 euro per maand. Om recht te hebben op deze premie gelden dezelfde voorwaarden als voor de gaspremie.

Eenmalige tegemoetkoming

Het gaat om een éénmalige, forfaitaire tegemoetkoming, wat betekent dat het bedrag in één keer wordt ontvangen, dus 122 euro voor elektriciteit en 270 euro voor gas. De verrekening zal automatisch plaatsvinden via een vermindering van de voorschot- of afrekeningsfactuur of door een storting op het gekende rekeningnummer.

Belangrijk is ook dat de tekst bepaalt dat gas eindafnemers met een gezamenlijke stookinstallatie op gas in het kader van een overeenkomst gesteld door een vereniging van mede-eigenaars, eveneens recht hebben op de premie. Zo behoren bewoners van appartementsgebouwen en andere mede-eigendommen met een gezamenlijke stookinstallatie op gas dus tot de rechthebbenden.

Meer info over de steunmaatregelen inzake energie vind je ook op deze pagina van de FOD Economie.

Bron: BIV

Ander nieuws

Glasnorm werd verstrengd op 1 januari 2023

Glasnorm werd verstrengd op 1 januari 2023

Sinds 1 januari dit jaar geldt er een verdere verstrenging van de dubbelglasnorm. Het ontbreken van dubbele beglazing kan aanleiding geven tot ongeschiktverklaring als de woning meer dan één raam zonder dubbele beglazing heeft. Lees hier war je als eigenaar aan toe bent.

read more
Meer details bekend over aanvraag gaspremie in mede-eigendommen

Meer details bekend over aanvraag gaspremie in mede-eigendommen

Vanaf 23 januari zal de aanvraagmodule om de gaspremie te bekomen online worden geplaatst op de website van de FOD Economie. Als syndicus zal je er in één keer de vereiste informatie voor het hele gebouw kunnen verstrekken. Pas wanneer dat gebeurd is, zullen mede-eigenaars en huurders via dezelfde weg hun privéaanvraag kunnen indienen voor tegemoetkomingen voor november en december 2022. Lees er hierover meer.

read more

Zorgeloos vastgoed verhuren en beheren, daarvoor ben je bij vastgoed-diensten.be op het juiste adres. Via de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB), het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars (B.I.V.) en Unizo volgen wij permanente bijscholing.

Contact

VASDI BV

Pironlaan 8
3550 Heusden-Zolder
België

+32 (0) 11 182 554
info@vastgoed-diensten.be

BE0673.706.669

Links

Diensten

Nieuws

Contact

Share This